06-24885802

Het leren aanvoelen en opvolgen van je grenzen

Een van de belangrijkste lessen die ik je probeer mee te geven in de yogalessen, is het leren aanvoelen en opvolgen van je eigen grenzen. Dat is en blijft een opgave. En dat is ook elke keer weer van toepassing op mijzelf.

Een voorbeeld van hiervan is de tomeloze passie en ambitie die in mij aanwezig is, om zo veel mogelijk van mijn kennis over yoga, meditatie en ayurveda met je te delen. Het delen daarvan levert volop energie. Er zijn echter meer factoren van invloed hebben op mijn energie niveau.

Het korter worden van de dagen - en ook het dalen van de temperaturen - bepalen deels de mogelijkheden. Het vergt nu meer inspanning en kracht dan in de zomermaanden om de persoonsgerichte lessen te geven. Om voor iedereen afzonderlijk aandacht te hebben en van de best passende assistentie te voorzien. En dat alles met een service van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Het erkennen van deze invloeden leert me dat mijn ambitie, zelfs aangevuld met een berg passie... niet enkel de motor is voor het vervullen van alle wensen en verlangens die mij bezig houden. Of taken waarvan ik meen ze te moeten vervullen. De invloeden van de seizoenen bepalen mede het tempo. En zo speelt het thema van grenzen aanvoelen op.

rust week

De weers- en seizoensinvloeden dwingen me als het ware, om weer eens de balans op te maken. Want als ambitie niet de alleen de brandstof voor de motor is, dan is het ook niet de graadmeter. En dat geeft ruimte. Ruimte om waar te nemen. Zo observeer ik het belang van de balans van inspanning en ontspanning. En zoek ik naar mogelijkheden om - waar nodig - het 'natuurlijk' evenwicht van ambitie en passie te herstellen.

Door deze balans op te maken ontstond inzicht. En op basis van dat inzicht worden de lessen van Namasthee een weekje gepauzeerd. Om te voorkomen dat ik het spreekwoordelijke kaarsje te ver op laat branden. Of anders gezegd: dat ik over mijn grens ga. Er ontstaat zo een week, waarin ik door rust nemen, ruimte maak voor ontspanning en bezinning. En daarmee van binnen uit weer op kan laden voor de komende donkere wintermaanden.

Komende week ga ik mijn moestuin in, want in de tuin vind ik inspiratie om te leren rust te nemen. Want juist de natuur laat mij het voorbeeld zien. Zij maakt zich dit seizoen op om rustiger aan te doen, om vervolgens in de winter zelfs volledig in rust te gaan.

Voor mij als mens zit de winterslaap niet in het systeem. Daarom werk ik aan een dosis hernieuwde energie. Want vanaf 12 november ontmoet ik je graag, in de les. Om jou vol veerkracht en vitaliteit te kunnen inspireren en te voorzien van op jouw individu afgestemde begeleiding naar welzijn.

Namaste

2 Reacties

 • doorNellemiek
  Posted 2 November 2018 18:34 0Likes

  Oké een goed plan Lisette, geniet van je tuintje, het weer helpt je mee. Ik ga de tijd, die ik van jre krijg, met mijn kloswerk verder. Lieve groet Nellemiek

  • dooradmin
   Posted 2 November 2018 18:51 0Likes

   Wat leuk om te lezen Nellemiek, dat je het zo bekijkt. En een mooie bezigheid, met zelfs een meditatief karakter ervoor in de plek. Geniet ervan en tot volgende week. Lieve groet terug, Lisette.

Voeg een reactie toe