Namasthee Slider

Over hatha yoga

Yoga, je hoort er veel over. Maar wat is het nou eigenlijk? Tijdens hatha yoga doe je oefeningen om controle te ontwikkelen over je zelf. Het begint bij het het ontwikkelen van spierkracht in je lijf, in bijvoorbeeld je benen, je rug, je armen. Maar ook van bijvoorbeeld spieren in je voeten en handen. Ook leer je de houdingspieren (weer) gebruiken en sterk maken. Je krijgt daardoor betere houding. Die kracht, die ontwikkel je niet door lekker ontspannen te liggen of zitten. Kracht ontstaat door training. Van je lijf, je adem en je concentratie. En dat is wat we doen. Met de basis-houdingen van de hatha-yoga.

Je leert in deze lessen niet alleen de houdingen na te doen. Belangrijker: je leert hoe je de houdingen en andere yoga technieken toepast op jouw eigen lijf en jouw situatie.

In de lessen ontwikkel je kracht, zonder je eigen grenzen uit het oog te verliezen. Het is dan ook een veilige plaats om na blessures, de spierkracht in je lijf weer op peil te krijgen. Ook helpt deze manier van beoefenen je, om op andere vlakken je eigen grenzen beter te leren voelen. En mogelijk zelfs je grenzen te leren bewaken.

En dan gaat yoga lonen. Je zult merken dat je houding gaat veranderen. Het kost je bijvoorbeeld minder moeite om (rechtop) te staan of zitten. Misschien word je zelfs iets flexibeler. Wellicht dat zelfs je mentaliteit verandert. En wie weet, dat je dat na een tijd zelfs kunt realiseren, waarvan je vooraf geloofde dat het je nooit zou lukken.

Veel gestelde vragen

Vragen over de groepslessen en privélessen

In een les zijn maximaal 8 personen aanwezig. Op deze manier is aandacht van de docent voor jouw persoonlijke beoefening en voortgang gewaarborgd. Immers, ieders lijf en mogelijkheden zijn anders.

Jazeker, indien jij dat wilt, mag je maximaal één persoon extra – kosteloos –  meenemen. Wil je meer mensen meenemen? Dat kan, maar neem dan apart contact op voor speciale voorwaarden.

Elke hatha yoga groepsles kenmerkt zich door een opbouw die voor iedereen – beginner én gevorderd – te volgen en tegelijk uitdagend is. Een les is gebaseerd op de basishoudingen en technieken van de yoga.

Docenten

De Hatha yoga lessen kun je volgen bij deze docenten
Ingrid Bakker

Ingrid Bakker

Inval docent

In 2010 volgde Ingrid haar eerste yogales en sindsdien is zij een toegewijde beoefenaar. Zij wilt graag doorgeven wat zij zelf geleerd heeft in haar ontwikkeling.

Lisette Geers

Lisette Geers

Grondlegger en docent

Met veel plezier, aandacht en toewijding streeft Lisette ernaar, iedereen een eigen yoga en meditatie beoefening bij te brengen.