meditatie

Over meditatie

Alhoewel we tegenwoordig Yoga vooral associëren met die lichamelijke Asana oefeningen, is dat slecht een onderdeel van de yoga beoefening. In aanvulling op de fysieke lessen, kun je bij Namasthee ook meditatie en filosofie lessen volgen. Je bent van harte uitgenodigd om kennis te maken en deel te nemen aan deze lessen. Deze staan in het teken van verstilling door meditatie, om vervolgens te filosoferen over een thema.

Je hoeft voor deze lessen geen doorleerde filosoof te zijn, of wetenschapper, of een meester in de zen-meditatie. Het enige wat je nodig hebt om deze les te kunnen volgen is interesse en nieuwsgierigheid. De les start altijd met een meditatie. Elke les wordt steeds een ander thema behandeld, waarover – na een introductie door de docent – gezamenlijk wordt gefilosofeerd. De thema’s variëren; van yoga-filosofieën tot aan de basisbeginselen van de Ayurvedische levensstijl. De les sluit ook weer af met een meditatie.

Mocht je wel mee willen mediteren en ook mee willen luisteren, maar niet actief deel willen nemen aan het filosoferen, kun je deze lessen ook volgen als toehoorder.

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die niet beantwoord wordt? Gebruik dan ons contactformulier om je vraag te stellen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht.

Ja, je kunt zonder problemen meedoen. Deze les is uitermate geschikt om verschillende manier aan te leren om te mediteren.

Ja, dat kan. Kijk op ons rooster voor beschikbare tijden.

Docenten

De meditatielessen worden gegeven door onze docenten
Nyantrie

Nyantrie

Groepsbegeleider Stille Wijsheid

Mijn kennis en ervaring beschouw ik als een rijkdom en wil daarmee iedereen helpen die er baat bij heeft.

Werken met Namasthee

Werken met Namasthee

Docent, coach of trainer

Herken jij jezelf in onze aanpak en principes en heb jij ambitie om te werken met, bij of namens Namasthee? Klik dan verder.