meditatie

Over meditatie

Alhoewel men Yoga vooral associeert met de lichamelijke Asana oefeningen, is dit slecht een onderdeel van yoga. Dit onderdeel beoefen je in de Hatha Yoga lessen. Namasthee heeft als missie om – naast je op jouw persoon afgestemde fysieke yoga beoefening aan te leren – je in contact te brengen en enthousiast te maken voor de verdieping door middel van Raja Yoga en alle onderdelen die daarbij horen. Meditatie is daar een belangrijk onderdeel van.

De Meditatie & Raja Yoga les staat in het teken van verstilling door meditatie, om vervolgens te filosoferen over een thema.

Je hoeft voor deze lessen geen doorleerde filosoof te zijn, of wetenschapper, of een meester in de zen-meditatie. Het enige wat je nodig hebt om deze les te kunnen volgen is interesse en nieuwsgierigheid. De les start altijd met enkele lichamelijke oefeningen, waarna we een thema behandelen. Na een introductie door de docent is er de mogelijkheid om gezamenlijk van gedachten te wisselen. De thema’s variëren; van onderdelen uit yoga-filosofieën tot aan de basisbeginselen van de Ayurvedische levensstijl. De les sluit af met een meditatie.

Mocht je wel mee willen mediteren en ook mee willen luisteren, maar niet actief deel willen nemen aan het filosoferen, kun je deze lessen ook volgen als toehoorder.

Veel gestelde vragen

Ja, je kunt zonder problemen meedoen. Deze les is uitermate geschikt om verschillende manier aan te leren om te mediteren.

Ja, je kunt zonder problemen meedoen. Deze les is uitermate geschikt om je yoga-beoefening te verdiepen en je kennis over de theorie op een laagdrempelige manier te vergroten.

Docenten

De meditatielessen worden gegeven door onze docenten
Werken met Namasthee

Werken met Namasthee

Docent, coach of trainer

Herken jij jezelf in onze aanpak en principes en heb jij ambitie om te werken met, bij of namens Namasthee? Klik dan verder.

Ingrid Bakker

Ingrid Bakker

Inval docent

In 2010 volgde Ingrid haar eerste yogales en sindsdien is zij een toegewijde beoefenaar. Zij wilt graag doorgeven wat zij zelf geleerd heeft in haar ontwikkeling.