‘In groepen van maximaal 8 personen begeleidt de docent jou bij het ontwikkelen van jouw individuele yoga vaardigheden.’

Dat is een mond vol, maar wat betekent dit dan? Wat zijn individuele yogavaardigheden?
Onze visie is om de deelnemer allereerst aan te leren zijn of haar eigen lijf te leren kennen. We ontwikkelen het ervaren en begrijpen van hoe het eigen lijf werkt en reageert – op fysiek en fysiologisch vlak – om vervolgens die kennis in te zetten om een yogahouding uit te kunnen voeren.

Het karakter van groepslessen in t algemeen, is dat het uitvoeren van een yogahouding gebeurt volgens de algemene aanwijzingen van de docent. Echter, geen persoon en geen lijf is hetzelfde. Daarom zijn wij van mening dat algemene aanwijzingen over het algemeen niet voldoende zijn, om een persoonlijke beoefening te ontwikkelen. Niet voor niets is er het spreekwoord, er leiden vele wegen naar Rome. Zo ook, zijn er vele manieren om een yogahouding uit te voeren. In de lessen van Namasthee proberen we het algemene te doorbreken en richten we ons op het individuele, in groepsvorm.

Houdingen lijken statisch, maar terwijl je bezig bent je lijf in een houding te brengen, vervolgens te houden en tot slot ook weer af te bouwen, gebeuren er vele dingen. Wij ontwikkelen je gewaarwording hiervan. Het geeft je kennis van die vele aspecten, waardoor je als het ware leert hoe je hiermee je zelf leert besturen en beteugelen.