Grondlegger en docent
E-mail: info@namasthee.nl
Brief info

Lisette is de eigenaresse en initiatiefnemer van Namasthee.

Yoga- en meditatiebeoefening gaven Lisette de hulpmiddelen om rust, regelmaat, reinheid en ruimte in haar dagelijkse leven in te brengen.

Door aanhoudende beoefening en zelfonderzoek ontwikkelende zij haar lichaam, brein én geest. Dat bracht haar een glimp van het Zelf. En dat leverde een grote verbetering in haar gezondheid en algeheel welzijn op.

Ze is gepassioneerd en deelt graag haar ervaring en kennis over de werking van yoga. Nog dagelijks verwondert zij zich over de veelzijdigheid van yoga. En over alles wat er te ontdekken valt over je zelf.

Opleiding en bijscholing

Na het paasweekend van 2008 volgde Lisette haar eerste yoga les en sinds die eerste les-ervaring is Lisette een gepassioneerd yoga beoefenaar. Na enkele jaren van zelfbeoefening, startte ze in de eerste lichting van de docentenopleiding van Yogacentrum Tilburg. In 2015 rondde ze, onder leiding van Jasper van der Heijden, met uitstekende beoordeling de opleiding af. Dit leverde haar de internationaal erkende Yoga Alliance certificering opleverde. Momenteel is zij geregistreerd als Associate level 2, vanwege het uitvoeren van meer dan 1000 daadwerkelijke lesuren als docent. Tevens is zij aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, dat een kwaliteitskenmerk is voor erkende Yogadocenten in Nederland.

Ze beoefent zelf yoga sinds 2008 en geef lessen vanaf april 2015. Ze gaf lessen aan grote en kleine groepen en ontwikkelde een sterke voorkeur voor werken in kleine groepen. Zo kan zijn aan anderen een oefening bij brengen, waar men zelfstandig uit kan putten.

Lisette heeft lessen gegeven aan groepen variërend van 2 tot 60 personen. Ook heeft zij ervaring met het geven van privélessen. Deze ervaring leerde haar dat, om iemand een gedegen, persoonlijke en oorspronkelijke eigen beoefening aan te leren, kleine groepen ideaal en noodzakelijk zijn. Bijkomend voordeel van deze kleine groepen is dat het een verantwoorde les omgeving is, om in geval van blessure een yogabeoefenaar a) sterk en krachtig te houden waar hij of zij al sterk is, en b) weer sterk te maken waar hij of zij nog wat nodig heeft.
Vele mensen – met én zonder blessures – wisten de weg naar Lisette’s lessen vol persoonlijk aandacht al te vinden. Door kennis en kunde is haar opvatting dat vrijwel geen enkele blessure een belemmering hoeft te vormen voor een effectieve yoga-beoefening.

Door grondig onderzoek in de yogawetenschap en theorieën, werd haar nieuwsgierigheid nog meer gewekt om zich meer te ontwikkelen. Begin 2016 verbleef zij daarom in India – de bakermat van de Yoga – om meer te leren over de Indiase filosofieën, en om zich te verdiepen in de holistische gezonderheidsleer Ayurveda. Ze woonde enkele maanden in bij de Indiase familie Varier, eigenaar van Ashtanga Ayurvedics. Zij leerde daar van de artsen en deskundigen die deze kennis en ervaring van generatie op generatie overgeleverd kregen. Haar verblijf daar, gaf Lisette unieke ervaring met de traditionele Ayuredische levensstijl en gewoonten. En een samenwerking met Ashtanga Ayurvedics wordt voortgezet en uitgebouwd.

In 2017 volgde ze verschillende bijscholingen bij de Blikopener in Tilburg, één van de oudste yoga-opleidingen in Nederland. Ze volgde de Pranayama-Raja Yoga bijscholing onder leiding van Hans ’t Hart en de Mantra yoga bijscholing en de Chakra yoga bijscholing, beide onder leiding van Natasja de Senerpont Domis. Momenteel volgt ze de bijscholing Yoga Nidra, onder begeleiding van Joop van Remortel.

In april 2015 startte Lisette met lesgeven. In augustus 2016 startte Lisette met Namasthee. Met veel plezier, aandacht en toewijding streeft zij ernaar iedereen een eigen yoga-beoefening bij te brengen en mensen te helpen bij het bereiken van Zelf-Realisatie.