Verbinding door samenwerking; LaLiz en Namasthee

Samen sta je sterker. Dat is een van de waarden waarop Namasthee is gebouwd.

De natuur van de mens is om in een groep te functioneren. Het lijkt in te stromen tegen ons hedendaagse gedrag. Tegenwoordig werken we voornamelijk aan het verbeteren en ontwikkelen van onszelf. En is dat niet voornamelijk ego-centrisch? Dat ligt er maar net aan. Er is een verband met werken aan jezelf en het functioneren in een groep.

Het werken aan jezelf is essentieel. Het zorgt voor je ontwikkeling. En dat vormt de basis van onze beschaving. Het ontplooit je tot een individu. En juist voor de groep waarin je je begeeft, is het belangrijk dat je jezelf vormt. Dat kan door je kennis te vergroten. Door je ervaringen te vermeerderen. Door je belevingswereld te verrijken.
En nu komt het: je kunt dat alleen doen. Maar ook samen – met anderen – kun je een betere versie van jezelf creeeren. Je kunt letterlijk het beste uit elkaar naar boven halen. De nederlandse taal heeft daar zelfs een woord voor, namelijk: synergie.

LaLiz en illustratie

Ongeveer een jaar geleden begon deze website vorm te krijgen, zoals deze nu voor je zichtbaar is. En een van de grootste uitdagingen was het aankleden van de website met visuele beelden. En niet zomaar beelden! Maar beelden die jouw aandacht trekken. En die zonder woorden jou het verhaal van yoga bij Namasthee vertellen.

Er is op het wereldwijde web voldoende materiaal te vinden van ‘Yoga’. Dat zijn voornamelijk mensen die zich laten vastleggen, terwijl ze in de meest uiteenlopende vormen gedraaid en gewrongen zijn. Op een opvallende of exotische plek. Dat is de visuele boodschap die velen meezenden met het woord Yoga. En juist dat is nou net niet het beeld wat ik met Yoga bij Namasthee neer wil zetten. Echter, we leven in een moment, waarop beeld belangrijker is dan ooit. En het vinden van het juiste en passende beeld was een belangrijke, maar naar mijn idee ook een onmogelijke opgave. Er was echter een klein sprankje hoop, namelijk LaLiz.

LaLiz’ Liesbeth en ik kennen elkaar als oud-collega’s bij 013 Poppodium. Tijdens onze samenwerking voor het uitgaansleven legden we de basis voor wat nu – jaren later – Namasthee vooruit zou gaan helpen. Onder het genot van thee, filosofeerden we over het in beeld brengen van een innerlijke beleving. Daar waar ik een levendig beeld kon beschrijven met woorden, transformeerden deze woorden bij Liesbeth naar een serie visuele afbeeldingen. Deze afbeeldingen vormen nu als het ware je entree op deze pagina.
Deze afbeeldingen ontstonden dus uit een gedachte. Door de verbinding tussen mij en Liesbeth groeide die gedachte uit naar een beeld, een afbeelding. Mijn overtuiging werd verbogen. Het was niet langer onmogelijk. Er ontstond een andere versie van mijzelf, door middel van een beeld. Verbinding door samenwerking.

Anjaneyasana
Anjaneyasana

Laliz en portret

Een volgende stap buiten de comforzone voor mij was om mij te laten portretteren. Maar deze uitdaging werd een eitje, want Laliz maakt ook portretfoto’s. Dus ik wist aan wie ik dit kon overlaten.

Het kopje thee en een simpelweg samenzijn resulteerden in een serie ongedwongen foto’s. Het is een ongelofelijk resultaat. En ik dacht nog dat het een onmogelijke opgave zou zijn om mezelf natuurlijk (want zonder make-up) te laten vastleggen op een mooie foto. Het idee dat er iets permanents van mezelf gemaakt wordt, zorgt voor een verkramping. Zodra ik nadenk over ‘hoe ik over wil komen op de foto’, verandert mijn gezicht in een grimas, sluiten mijn ogen en verstijven mijn kaken… en noem maar op. Niet bepaald een plaatje.

De samenwerking met Liesbeth zorgde ervoor dat ik niet nadacht over de foto. In plaats daarvan was ik in verbinding met haar. De camera die zij vasthield legde als het ware als een toeschouwer ‘slechts’ de scene vast. Een unicum. Wederom werd een limiterende overtuiging over mijzelf gebroken. We deden dit samen. En samen staan we sterker.

Pasfoto door LaLiz
Pasfoto door LaLiz

LaLiz voor jou?

Recent werd haar werk gebruikt door het bekende modemerk Moschino en het leverde haar duizenden likes op.
Het moge duidelijk zijn. Laliz bezit het wonderlijke vermogen om gedachten te transformeren naar beeld.
Beelden in allerlei vormen en maten: als illustratie en foto, voor jong en oud. In opdracht en meer.

Laliz maakt de wereld mooier met haar werk. Haar moois maakt mij blij en hopelijk jou ook. En tot slot deel ik graag nog het bericht zij vandaag op haar facebook deelde:

Zooo lieve mensen, de Sint is weer op zijn retour en wat staat er bijna voor de deur: de Kerst🎄
Mooi moment om te kijken naar een leuk cadeau voor je loved one’s.
Misschien wil je een mooie print voor de kinderkamer (kijk even op mijn Instagram, misschien zie je daar iets)
Of je vriendin op posterformaat als Wonder Woman, je vriend als Thor of gewoon een mooi portret!
Stuur me een pm met je wensen en ik zorg dat er iets moois uitrolt!

 

Verbinding door samenwerking: LaLiz en Namasthee

Voeg een reactie toe